top of page

Jong Talenten Traject

Jong Talenten Traject van SAMN

Het Jong Talenten Traject (JTT)  is door SAMN geïnitieerd om meer te doen voor jonge amateurmusicalspelers die hun zang-, dans- en acteertalent verder willen ontwikkelen. Veel jonge spelers willen binnen hun vereniging groeien en daar mooie musicalrollen gaan spelen, maar er is ook een groep jonge talenten die graag wil doorgroeien naar het professionele musicalcircuit. Het maakt niet uit met welke ambitie je nu zingt, danst en speelt, want iedere jonge musicalamateur is welkom om zich aan te melden voor het JTT.

 

Hoe werkt het?

 

Alle musicalverenigingen kunnen jonge talenten tussen 15 en 30 jaar uit hun vereniging voordragen aan SAMN. In deze aanmelding presenteert het jonge talent zich met een musicalnummer naar keuze in een video-opname. Deze opname duurt maximaal 2 minuten. Op basis hiervan vindt een voorselectie plaats, waarna er een groep talenten wordt uitgenodigd om auditie te doen. In samenspraak met Pia Douwes stelt SAMN een groep van 10 tot 15 deelnemers samen, die mogen starten met het Jong Talenten Traject. 

 

Deze talentengroep krijgt 1 jaar lang masterclasses en gevarieerde workshops, waarmee ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. De workshops en masterclasses worden gegeven door ervaren specialisten uit het musicalvak.

De groep jonge talenten presenteert zich tijdens een eindconcert aan publiek. In dit publiek zijn leden van verschillende verenigingen aanwezig, maar ook castingdirectors en musicalprofessionals.

 

Tijdens dit eindconcert wordt 1 talent door Pia Douwes uitgeroepen tot winnaar van de Pia Douwes Special Talent Award. Deze winnaar kan, afhankelijk van de leeftijd, direct toegelaten worden tot de vooropleiding van een professionele musicalopleiding naar keuze. De winnaar kan kiezen uit Fontys Muziektheater Tilburg of de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.

 

De winnaar krijgt daarnaast een beurs van €3.000 om te besteden aan extra lessen of andere kosten ter stimulering van zijn/haar talent.

 

Hoe meld ik me aan?

 

Via de onderstaande knop kun je je aanmelden! (let op: per talent geldt 1 aanmelding)

WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.47.54.jpeg
bottom of page