top of page

Jong Talenten Traject

Jong Talenten Traject van SAMN

Het Jong Talenten Traject (JTT)  is door SAMN geïnitieerd om meer te doen voor jonge amateurmusicalspelers die hun zang-, dans- en acteertalent verder willen ontwikkelen. Veel jonge spelers willen binnen hun vereniging groeien en daar mooie musicalrollen gaan spelen, maar er is ook een groep jonge talenten die graag wil doorgroeien naar het professionele musicalcircuit. Het maakt niet uit met welke ambitie je nu zingt, danst en speelt, want iedere jonge musicalamateur is welkom om zich aan te melden voor het JTT.

 

Hoe werkt het?

 

Alle jonge talenten OF musicalverenigingen kunnen jonge talenten tussen 15 en 30 jaar voordragen aan SAMN.

 

In deze aanmelding motiveert het jonge talent zich in een korte video-opname. Deze opname duurt maximaal 1 minuut. Op basis hiervan vindt een voorselectie plaats, waarna er een groep talenten wordt uitgenodigd om auditie te doen. In samenspraak met Pia Douwes stelt SAMN een groep van 10 tot 15 deelnemers samen, die mogen starten met het Jong Talenten Traject.  Meer informatie ontvangt het jonge talent wanneer het jonge talent daarvoor wordt uitgenodigd.

 

Als de talentengroep is samengesteld krijgt het talent 1 jaar lang masterclasses en gevarieerde workshops, waarmee ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. De workshops en masterclasses worden gegeven door ervaren specialisten uit het musicalvak.

De groep jonge talenten presenteert zich tijdens een eindpresentatie aan publiek. In dit publiek zijn leden van verschillende verenigingen aanwezig, maar ook castingdirectors en musicalprofessionals.

 

Tijdens deze presentatie wordt 1 talent door Pia Douwes uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Pia Douwes Special Talent Award. Deze winnaar kan, afhankelijk van de leeftijd en desgewenst, direct toegelaten worden tot de vooropleiding van een professionele musicalopleiding naar keuze. De winnaar kan kiezen uit Fontys Muziektheater Tilburg of de Frank Sanders Akademie in Amsterdam.

 

De winnaar krijgt daarnaast een beurs om te besteden aan extra lessen of andere kosten ter stimulering van zijn/haar talent.

 

Inschrijving gesloten

WhatsApp Image 2023-11-19 at 13.47.54.jpeg

Tips voor het opnemen van je fimpje

  • Dit filmpje mag je met je mobiele telefoon opnemen. 

  • Zorg voor een neutrale (liefst witte) achtergrond.

  • Draag geen ruitjes of andere drukke kleding.

  • Film in landscape (je telefoon liggend).

bottom of page