top of page

za 24 jun

|

Harderwijk

Ciske de Rat - Musical Stichting Harderwijk

De musical Ciske de Rat vertelt het verhaal van het bekende straatschoffie en hoe hij opgroeit tot volwassen man. Een prachtig tijdloos en ontroerende musical. Het verhaal van Ciske de Rat is uitgegroeid tot een musicalklassieker die bekend staat om zijn prachtige muziek, indringende verhaal en nost

Ciske de Rat - Musical Stichting Harderwijk
Ciske de Rat - Musical Stichting Harderwijk

Tijd en Locatie

24 jun 2023, 14:00 – 16:30

Harderwijk, Ceintuurbaan 2, Postbus 95, 3840 AB Harderwijk, Nederland

Over dit evenement

De musical Ciske de Rat vertelt het verhaal van het bekende straatschoffie en hoe hij opgroeit tot volwassen man. Een prachtig tijdloos en ontroerende musical. Het verhaal van Ciske de Rat is uitgegroeid tot een musicalklassieker die bekend staat om zijn prachtige muziek, indringende verhaal en nostalgie.

Nog niet eerder was deze oer-Hollandse musical te zien in Harderwijk, maar daar komt verandering in. Op 23 en 24 juni staan wij met deze prachtige musical in Theater Harderwijk. Onder de bezielende leiding van regisseur Ineke de Geus en muzikaal leider Gerbrand van Kolck vertelt onze getalenteerde cast het verhaal gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker.

Laat je raken door Ciske de Rat, een jongetje met een hart van goud dat vooral op zoek is naar een klein beetje liefde.

De musical Ciske de Rat is oorspronkelijk geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties. De première was op 3 oktober 2007. Het stuk heeft John Kraaijkamp musical awards gewonnen voor o.a. het beste script en de beste liedteksten. Ook door de regie en cast zijn verschillende awards gewonnen. De licentie om het stuk uit te kunnen voeren is uitgegeven door Stage Entertainment.  De muziek is geschreven door Henny Vrienten Script en liedteksten gemaakt door André Breedland Arrangementen zijn van Jurre Haanstra, Jakob Klaasse, Piet Souer, Gerbrand Westveen en Jeroen Sleyfer (supervisie).

Ciske de Rat is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Oorspronkelijk verschenen in 1941, 1943 en 1946. Het is een tijdloos verhaal gebleken en de eerste twee boeken zijn  twee keer verfilmd, namelijk in 1955 en 1984.

Kaarten:

https://www.musicalstichtingharderwijk.nl/producties

Deel deze voorstelling!

bottom of page