top of page

za 10 jun

|

Goirle

Alice in Wonderland

TAGO neemt je mee naar Wonderland.

Alice in Wonderland
Alice in Wonderland

Tijd en Locatie

10 jun 2023, 20:00 – 20:05

Goirle, Thomas van Diessenstraat 1, 5051 RJ Goirle, Nederland

Over dit evenement

Alice in Wonderland

TAGO neemt je mee naar Wonderland. Precies. Het land waar je een reus wordt door taarten te eten. Het land waar kaarten dansen. En waar je voor filosofisch advies te rade gaat bij een rups. Het is alleen niet het Wonderland van 1865 waar Lewis Carroll over schreef. Dit is het Wonderland van 2023. Want wat is er gebeurd nadat Alice al die wonderlijke dingen meemaakte? En is het nog steeds zo’n wonderlijke plek om te wonen? Spoiler alert: nee, dat is het niet.

De Schoppenkoningin is nu een tijd aan de macht en heel eerlijk? Ze heeft er een puinhoop van gemaakt. Daarom zit de bevolking met smart op de komst van Alice te wachten. Zij moet Wonderland namelijk weer wonderlijk gaan maken. Hoe? Door de Schoppenkoningin op te volgen en de problemen op te lossen die zij heeft veroorzaakt. Maar was dat niet ooit ook de opdracht van de Schoppenkoningin? En van de koningin voor haar? Hoe nieuw is dit verhaal eigenlijk? En zijn er überhaupt wel nieuwe verhalen? Of is ieder verhaal in de basis hetzelfde?

Voor deze voorstelling bewerkte TAGO het verhaal van Lewis Carroll tot een geheel eigen versie, waarin allerlei bekende én onbekende inwoners van Wonderland een rol spelen. Alice, de Hoedenmaker, het Witte Konijn, de Maartse Haas en de Cheshire Cat mochten natuurlijk niet ontbreken op dit feestje. Maar je maakt ook kennis met de Hertogin, de Schermmuis, de Dodo, de Hartenboer en de Schoppenkoningin. En als je goed oplet, zou je zomaar een flamingo, een chimpansee, een slang en een panter langs kunnen zien komen.

Alice in Wonderland speelt van donderdag 1 t/m zondag 11 juni 2023 in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.

Kaarten:

https://janvanbesouw.nl/?s=Alice

Deel deze voorstelling!

bottom of page