top of page

za 10 jun

|

Alkmaar

A man of no Importance

Theatergroep Horizon speelt “A man of no importance”

A man of no Importance
A man of no Importance

Tijd en Locatie

10 jun 2023, 20:15 – 22:45

Alkmaar, Canadaplein 2, 1811 KE Alkmaar, Nederland

Over dit evenement

Theatergroep Horizon speelt “A man of no importance”

Wie aan Theatergroep Horizon denkt, denkt aan kwaliteit. Dat bleek o.a. door het winnen van de Amateur Musical Award voor beste eigen geschreven musical en alle lovende kritieken na het daverende succes van de musical Petticoat vorig seizoen.

In juni 2023 trekt Theatergroep Horizon opnieuw naar TAQA Theater De Vest. Dit keer voor de vertolking van de musical ‘A man of no importance’, een zeldzaam juweel in musicalland.

Het prachtige verhaal gaat over het leven van Alfie Byrne, bus-conducteur in de Ierse hoofdstad Dublin en groot fan van de 19e-eeuwse Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde. Alfie Byrne is ook regisseur van amateurtheatergroep: De St. Imelda Players en is vastbesloten om zijn versie van Oscar Wilde’s toneelstuk ‘Salomé’ op de planken te brengen in de plaatselijke kerkzaal. Dat gaat echter niet vanzelf. Vriendschappen komen onder druk te staan als iedereen zich tegen Alfie keert. Daarnaast worstelt Alfie enorm met zijn identiteit.

‘A man of no importance’ is een combinatie van zowel hilariteit en drama. Het stuk is geschreven voor een klein ensemble maar Horizon pakt het groots aan. De ruim 40 Horizonners maken er een geheel eigen Horizon-musical van en voegen hun verhaal toe aan het bestaande verhaal.

De musical ‘A man of no importance’ is in 2002 geschreven door Terrence McNally, de songteksten zijn van de hand van Lynn Ahrens en de prachtige muziek is gecomponeerd door Stephen Flaherty.

Onder begeleiding van een professioneel artistiek team, is Horizon in september vorig jaar enthousiast aan de slag gegaan met dit nieuwe stuk. Op donderdag 8 juni is de première en daarna worden er nog drie voorstellingen gespeeld. Kaarten zijn te koop via Taqa theater De Vest in Alkmaar en via de website: www.theatergroephorizon.nl

Deel deze voorstelling!

bottom of page